Het leukste aan bierbrouwen is de ultieme smaak ontwikkelen.

Ik ben Kris Van Damme, brouwer en ondernemer achter Viridis Vallis.

Bio-ingenieur met een Tsjechische wederhelft

Waarom ik in het biervak stapte?

Uit liefde voor het product én de techniek. Want ik ben in 1998 afgestudeerd als bio-ingenieur en heb altijd in de proces- en chemiesector gewerkt.

Ook: uit liefde voor mijn Tsjechische vrouw. Tsjechen en bier zijn als Fransen en wijn. Het land staat vol brouwerijen en er worden aardig wat litertjes gedronken. Mijn echtgenote daagt mij uit om het beste van onze 2 bierculturen te combineren en die uitdaging neem ik uiteraard met 2 handen aan.

Bierbrouwer met een zwak voor glooiende landschappen

Waarom de naam Viridis Vallis of groene vallei? Ik heb iets met groene heuvels, glooiende gebieden en valleien met gezellige dorpjes. Ik hou van Oostenrijk. En al is Vlaanderen niet zó bergachtig, toch heb ik in de groene, golvende Vlaams-Brabantse gemeente Hoeilaart mijn hart verloren.

Missie: Hoeilaart weer een eigen brouwerij geven

Vroeger had Hoeilaart 2 brouwerijen. Brouwerij L’Aigle en Brouwerij Vanlier-Groenendael. Die laatste sloot haar deuren in 1962 en sindsdien moet de gemeente het zonder brouwerij doen. Daar wil ik iets aan veranderen. Vandaag wordt Viridis Vallis nog gebrouwen in Halen bij Diest. Maar ik droom van een eigen brouwerij, ín Hoeilaart.

Vind een Viridis Vallis-verkooppunt in de buurt en proef de smaak van de zomer.

Het leukste aan bierbrouwen is de ultieme smaak ontwikkelen. Oneindig sleutelen aan je recept, met veel geduld en oog voor kwaliteit tot je uiteindelijk de perfectie hebt bereikt. Maar misschien is het eindresultaat nóg leuker: mensen samen zien klinken, drinken en genieten.